Brabus 800, Mercedes-AMG E 63 S met wat meer

brabus_800

Daar zijn ze weer hoor, de heren van Brabus. Ze nemen hun allernieuwste brutus meer naar Genève om daar wat brokken te gaan maken. Wapen bij voorkeur? Eén van de meest extreme sedans van de moment.

De Mercedes-AMG E 63 S voorziet ons van heel veel verschillende gedachten. “Wat een opvallende wagen” en “hoeveel brengt een nier op tegenwoordig”, maar niet één daarvan is: “Ach, als we nu toch wat meer kracht hadden”. Voor Brabus mocht het toch net wat meer en zo is de Brabus 800 ontstaan.

Krachtpatser

De normale Mercedes-AMG E 63 S geeft je maar, we kunnen niet geloven dat we daar “maar” moeten zetten, 612 pk en 850 Nm koppel. De Brabus-versie geeft je 800 paarden en 1.000 Nm koppel ter beschikking aan je rechter voet. Al die extra kracht zorgt ervoor dat je de 100 km/u in 0,2 seconden sneller ziet passeren, 3 seconden rond. Deze versie is er ook als break, al duurt de acceleratie naar de 100 km/u dan wel 0,1 seconde langer. Momenteel is de topsnelheid begrensd tot 300 km/u, al zal deze begrenzing er binnenkort optioneel afgelaten worden.

brabus_800

Patser

Niet alleen een krachtpatser maar ook gewoon een patser met zijn uiterlijke aanpassingen. Dikke 21-duims velgen met daaronder krachtigere remmen, want ja dat is nodig. Carbon is er bij deze creatie ook met hopen. Kies zelf maar waar je het wil.

brabus_800
brabus_800

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Carlos 08:41
Portrait de Carlos

² maar een break graag :p

Michel Desmet 19:34
Portrait de Michel Desmet

driftcursus krijg je erbij?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités