10 (relatief) betaalbare scheurijzers op het autosalon van Brussel 2018

Hyundai-i30-N-Salon-Brussel-2018

Kwijlen doe je natuurlijk op de Dreamcars tijdens het autosalon van Brussel. Zoek je iets betaalbaarder? Autofans is voor je gaan shoppen en verzamelde tien heerlijke scheurijzers voor minder dan 30.000 euro.

Geld stuk te slaan op een auto maar geen zin in een grijze stationwagen met 105 pk voor 30.000 euro? Dan hebben wij de oplossing voor iedereen die snelheid en plezier hoog in het vaandel draagt! Want we gingen op zoek naar tien heerlijke scheurijzers op het autosalon van Brussel 2018.

Laat je alvast in verleiding brengen door onderstaand lijstje:

Opel Adam S

Opel-Adam-S-Brussel-2018

Een buitenbeentje, deze Adam S. Al kon hij ons meer dan overtuigen. Met dank aan de 150 pk sterke 1.4 turbobenzine en een pedalenset die het betere voetenwerk tot een pretje maakt. Leuk detail bij de Adam S is dat je 'm helemaal naar je uitgesproken smaak kan zetten. Startprijs van dit kleine bommetje: 19.820 euro.


Ford Fiesta ST

ford_fiesta_st

De vorige generatie Fiesta ST heeft een heuse cultstatus. Ford hoopt alvast dat succes verder te zetten met de nieuwe. Of de driecilinder die belofte waar kan maken, dat moet de toekomst uitmaken. Want die drie 'halveliters' moeten onder serieus hooliganisme 200 pk naar de voorwielen sturen. Denken we aan Fords track record... dan geloven we dat dit heus goed komt.


Suzuki Swift Sport

suzuki_swift_sport

Zowat hetzelfde geval als hierboven, want ook de nieuwe Swift Sport boert verder op de naam van zijn voorganger. Veel druk natuurlijk voor de SSS. Zo veel druk dat er voortaan een turbomotor in het vooronder ligt. Goed voor 140 pk en 230 Nm koppel. Het voordeel daarvan? Dat er met gemak stukken meer kracht uit de nieuwe generatie Swift Sport valt te halen. Droevig worden we daar niet van.


Abarth 595

abart_595_pista

De Abarth 595 doet een “Suzuki Swift Sport”-tje... of is het nu andersom? Want beide knapen kennen wat van een laag gewicht koppelen aan de nodige kracht. Tegenwoordig valt er 180 pk te rapen in zo'n opgefokt 500'tje. Minder kan ook, waardoor de prijs van zo'n 595 zakt naar 18.875 euro.


Smart Fortwo Brabus

smart_fortwo_brabus

Schattig zo'n smart maar met de nodige Brabus-badges is het toch eentje om rekening mee te houden. Toegegeven, al te gekke prestaties krijg je niet met de 109 pk sterke 0.9 liter driecilinder. Al is zo'n smart Brabus goed voor tonnen plezier in de stad. Voor de hippe stadsrakker dus. Met een prijs van 24.496 euro is 'ie meteen ook de duurste wagen per pk in deze lijst.


Volkswagen Polo GTI

volkswagen_polo_gti

De Volkswagen Polo GTI is met zijn 200 paarden een geduchte tegenstander voor de nieuwe Ford Fiesta ST al moet je voor zo'n GTI tegenwoordig wel wat neerleggen. Wil je het echt weten? Volkswagen vraagt minimaal 27.300 euro voor de Polo in GTI-trim. Hey, we hadden jullie gewaarschuwd!


Mini Cooper S

mini_cooper_s

Een Brits alternatief dan voor de Ford en Volkswagen? Wat te denken van de Mini Cooper S. Geweldige wegligging, krachtige viercilinder met 182 pk en een uitgesproken uiterlijk. En o ja, dan zijn er nog de smaken: 3-deurs, 5-deurs of zonder dak. Vanafprijs? 26.090 euro. Al zal je geen moeite hebben om de vooropgestelde 30.000 euro te halen.


Renault Clio RS 220 EDC Trophy

renault_clio_rs_220_edc_trophy

We hadden nog geen Fransman in de lijst dus bij deze: de Renault Clio RS 220 EDC Trophy. Meteen ook de wagen met de langst naam in de lijst. Anderzijds, met 220 paarden onder de kap heeft hij ook het recht om zo'n lange naam te dragen, want daarmee is 'ie een van de meest krachtige in de lijst.


Mazda MX-5

mazda_mx_5

Eens een volledig andere aanpak! Gedaan met voorwielaandrijving in een kleine wagen en op naar achterwielaandrijving in een sportwagen. De Mazda MX-5 is een wagen die door puristen over heel de wereld als DE rijdersauto wordt aanzien. 22.590 moet je over hebben om deel uit te maken van die groep. Koopje, toch?


Hyundai i30 N

hyundai_i30_n

Stiekem het neusje van de zalm onder de 30.000 euro. Verschrikkelijk snel, prachtig geluid en nog plek voor je vrienden. Wees nu eerlijk: meer moet je niet hebben. De prijs voor een i30 N start bij 29.999 euro dus nog net onder die 30.000 euro grens. Voor dat geld moet je wel tevreden zijn met 'maar' 250 pk en niet de Performance uitvoering van 275. Misschien dat je verre suikernonkel wel een stukje bij wil leggen?


Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
Jo Nathan 21:36
Portrait de Jo Nathan

Doe mij maar die Hyundai i30

MilleMiglia 10:20
Portrait de MilleMiglia

Ik zou ook voor de i30 gaan, gezien de prijs/looks/pk verhouding.

Miko 12:46
Portrait de Miko

Ik vrees een beetje voor de Fiesta ST. Ford UK heeft een aantal dagen geleden bekend gemaakt dat de prijs begint vanaf £23.000. Oftewel €25.800. Tel daar nog misschien €2.500 bij voor full option en je komt gevaarlijk dichtbij de gewone i30n met evenveel opties.

Chukky2 23:06
Portrait de Chukky2

Dan zit je met de korting van ford kennende terug aan de 25000 ;-)

DB8755 21:21
Portrait de DB8755

En alweer wordt de 208gti over het hoofd gezien. Volgens de vakpers in BPS-uitvoering nochtans bij de top5 van de hot hatches...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités