Koop jij een Volkswagen Up! voor 16.860 euro? [VRAAG]

volkswagen-up-gti-2017-official_2

Volkswagen heeft een prijs geplakt op de Up! GTi. Neem jij hem mee voor 16.860 euro? Of kies je voor de concurrentie?

Na de Up! met 90 pk die we best te pruimen vonden, heeft Volkswagen nu een echte GTi op de baan gezet voor de Up!. Met een prijskaartje van 16.860 euro is hij nog niet eens zo duur. Maar kies jij de Up! GTi met zijn 115 pk sterke 1.0 TSI-motor? of ga je toch voor de concurrentie?

Wij namen alvast een kijkje bij die concurrentie. Al zijn de echte mini-hot hatches verdwenen nadat Renault de vorige Twingo R.S. uit de markt nam.

Smart ForFour Brabus

smart biedt een Brabus-versie van de ForFour aan. Die is technisch gelijk aan de Renault Twingo en geeft je dus evengoed 109 pk uit de 0,9 liter grote driecilinder. Verslik je echter niet, deze kleine rakker kost 22.627 euro.

Opel Adam

Blijven we in Duitsland, dan vinden we daar de Opel Adam. Die krijg je mee vanaf 17.000 euro in de Jam-versie. Dan heb je een gelijkaardige éénliter driecilinder met 115 pk. De Adam S met 140 pk laten we even buiten beschouwing.

Renault Twingo GT

Gaan we dan weer in Frankrijk kijken, dan stuiten we op de Twingo GT. Die 0.9 TCe heeft 109 pk onder de motorkap en kost je 15.750 euro.

eigen zus

Of kies je dan toch liever de Volkswagen Polo? De versie met 115 pk is enkel beschikbaar in het Highline-uitrustingsniveau en kost je dan al 22.400 euro. Blijf je binnen het budget van de Up! GTi dan koop je een Polo Comfortline 1.0 met 95 pk.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Hendrik 10:56
Portrait de Hendrik

We hebben een auto als deze, zij het in gewone uitvoering. Rijdt als een grotere wagen, behalve bonkerige ophanging door korte wielbasis. Verder een plaatwerk als sigarettenpapier, je kan er met 1 vinger deuken in duwen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités