Is dit de wedergeboorte van de Peugeot 205 GTI?

peugeot_205_gti-2

Sommige wagens zorgen enkel bij het horen van hun naam al voor een spontane reactie in je lichaam. Als dit van een merk zoals Peugeot komt dan kan het niet anders dan de 205 GTi zijn.

De originele Peugeot 205 GTI zag het licht in de jaren 80 en werd zo ook direct één van de eerste het hatches op de markt. Relatief veel kracht in een kleine verpakking leek een succesformule en dit is nog steeds het geval. De 205 begon zijn leven met een voor die tijd behoorlijke 105 pk om na enkele jaren een nieuwe motor onder de motorkap te krijgen met meer inhoud en 25 extra paarden. Wat moet het toen mooi zijn geweest in Frankrijk.

peugeot-205-gti

Modern

Het hoofd van de designafdeling bij Peugeot, Gilles Vidal, is nu met zijn moderne interpretatie van deze legende op de proppen gekomen. Er is natuurlijk altijd een risico verbonden aan het herformuleren van een legende aangezien de wagen hoge verwachtingen zal opgespeld krijgen. Voorlopig gaat het nog over een concept van de 205 GTI waarbij nog niet zeker is of dat deze ontwerpen puur een vrije tijdsonderneming was van Vidal of dat er daadwerkelijk een toekomst voor dit machine is aangezien ze bij Peugeot al met de 208 GTI zitten. Wie weet, een gelimiteerde oplage voor verzamelaars?

peugeot-205-gti

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités