Polestar vestig Ring-record, verzwijgt het

volvo-polestar-nurburgring-record-2016

Die Zweden toch, altijd zo bescheiden. Ook de tuners van Polestar. Ze vestigden een ronderecord op de Nurbugring, maar vergaten er ruchtbaarheid aan te geven.

Autoconstructeurs die een ronderecord op de Nurburgring vestigen, pakken daar meestal groots mee uit. Want zo'n 'Ring-record is representatief voor hoe de wagen op de gewone weg zal rijden, weet je wel. Bij Volvo/Polestar zijn ze echter niet zo'n toeterende luidsprekers, want zij hielden het record een heel jaar lang geheim voor de buitenwereld.

Na de WTCC manche op de Nurburgring vorig jaar bleef Polestar nog een paar dagen extra hangen om tests uit te voeren met de Polestar S60. Een rondetijd van 7'51.110 werd toen neergezet tijdens één van die testsessies. Die tijd was genoeg om het record voor snelste straatlegale vierdeursproductiewagen op hun naam te zetten. Ja, er zijn wel wat categorieën waarin je een record op je naam kan zetten, tegenwoordig.

Volvo laat verder weten dat ze tijdens het testen een hele hoop data genereerden, waarmee ze tijdens het vorige WTCC-seizoen aan de slag konden in hun racewagens en hun productiewagens. Daardoor was het pas nu, een jaar later veilig genoeg om het recordnieuws vrij te geven.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
GLENN 15:08
Portrait de GLENN

Ik denk eerder aan Giulia QV dan aan supergeheime informatie? ;-)

Techno Patat 17:10
Portrait de Techno Patat

Ik denk eerder dat nu ze het niet meer hebben er geen haan gaat naar kraaien. Want waar is het filmpje en toon eens wat data?

Want een raceteam dat de beste tijd zet ruikt mij naar slicks, andere ophanging, gekietelde motor tot het laatste haartje? Wat hebben een wtcc en een luxueus uitgevoerde 4-deurs anders met elkaar gemeen dat race-data kan opleveren? Niet veel me dunkt... tenzij ze onderdeeltjes uitwisselen :-)!

Plus, de polestar is in vergelijkende test telkens vlotjes een seconde trager dan de C43 AMG en de nieuwe S4, dan moeten die auto's dus nog een pakje sneller zijn? Hoewel ik wel wat vertrouwen heb in het kunnen van m'n auto wil ik wel eens zien hoe dat hij nog maar de tijd van de Guilia QV BENADERT hoor :p!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités