Dit zijn de favoriete leasewagens van de Belgen op dit moment

Dat België nog steeds een land is van leasewagens, valt niet te ontkennen. Ook al worden ze geviseerd, ze zijn voor onze overheid een te rijke bron van inkomsten om ze volledig af te stoten. Maar welke zijn dan de meest gegeerde leasewagens?

Het zal je niet verbazen dat de gemiddelde Belg niet voor de Porsche Panamera kiest als het over een firmawagen gaat. Met 18.529 exemplaren is BMW dan ook het favoriete leasemerk van de Belg. Renault heeft 18.484 ingeschreven leasewagens op hun conto staan, goed voor een tweede plaats. Op een derde plek staat Audi met 14.073 stuks, gevolgd door Volkswagen met 13.734 wagens. Mercedes sluit de top5 af met 13.565 exemplaren.

In de eerste zeven maanden werden 158.126 nieuwe voertuigen ingeschreven op naam van bedrijven, volgens JATO is dat een stijging met 5,41 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Gaan we wat dieper in op de modellen, dan ziet de top5 er ietwat anders uit.

1. Audi A4

Audi-A4-B9-2016-leasetopper

Laat iedereen maar roepen hoe saai het design van Audi tegenwoordig is, de Duitser leidt in ons land toch maar mooi de verkopen van de leasewagens met 4.674 exemplaren.

2. Renault Scénic / Grand Scénic

renault-scenic-2016-leasetopper

Uitlopend model of niet, deze Scénic neemt de tweede plek in de ranglijst in. Kijken wat zijn opvolger doet, en of die standaard 20 inch velgen door de leasebedrijven worden afgestraft wegens hoge bandenkost.

3.Mercedes C-Klasse

mercedes-c-klasse-2016-leasetopper

Tussen zijn twee Duitse concurrenten in staat de Mercedes C-Klasse. De verjongingskuur van het merkt zorgt ervoor dat de berline weer een blitser imago heeft.

4. BMW 3 Reeks

bmw-3-reeks-2016-leasetopper

De vaste waarde bij de leaserijders staat vandaag op de vierde plek. Tandje bij om de Duitse concurrenten bij te benen, jongen!

5. Peugeot 308

peugeot-308-2016-leasetopper

Met een aparte vormgeving van het dashboard en het kleine stuur weet deze 308 toch heel wat rijders te overtuigen. Deze tweede Fransman sluit de top5 af.

De top10 wordt verder aangevuld met de Skoda Octavia, Renault Clio, Volkswagen Passat, Audi A3 en Opel Astra.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Quin 17:19
Portrait de Quin

Enig idee hoe de Giulia hier in zou staan?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités