Aston Martin is helemaal terug met zeven nieuwe modellen op zeven jaar in de agenda

2017-aston-martin-db11-front-end-in-motion-03-2

Aston Martin heeft moeilijke jaren achter de rug maar haalde in 2014 een CEO binnen met een plan. Hij wil de komende zeven jaar zeven nieuwe modellen lanceren. Van het updaten van het bestaande gamma tot lanceren van nieuwe submerken en hypercars.

De zeven nieuwe modellen zijn een onderdeel van het “Second Century Plan” van de Britse autobouwer. De eerste daarvan is de net gelanceerde DB11. Een model dat Aston Martin opnieuw geld moet gaan opbrengen, want volgens CEO Andy Palmer was het de laatste jaren vooral overleven. Maar Palmer is een man met een plan. Sinds zijn komst bij Aston Martin in 2014 worden aandeelhouders geïnformeerd met concrete plannen en een visie. Dat zorgt ervoor dat Aston Martin het geld al heeft gekregen om vier van die zeven nieuwe modellen te gaan ontwikkelen. Geen blabla dus.

Aston Martin AM RB 001

Bij de zeven nieuwe modellen zit een DBX, twee high-end sedans met de Lagonda badge en de AM-RB 001 hypercar. Uit dat laatste model moet een hardcore verise volgen dat het moet opnemen tegen de Ferrari 488 en opvolger van de McLaren 650s. Al zou die er niet komen voor 2020. Die nieuwe hypercar wordt getekend door Adrian Newey en zou volgens Palmer de start zijn van een 'new bloodline' met betaalbaardere supercars.

Voor Aston Martin moet de DBX worden wat de Cayenne is geweest voor Porsche, een geldkoe. De Britten hopen jaarlijks 7.000 stuks van de vierdeurs coupé op hoge poten aan de man te kunnen brengen. Het zou naar alle waarschijnlijkheid ook de eerste hybride Aston worden. De elektrische motoren zouden de voorwielen aandrijven, waardoor je over een sterke vierwielaangedreven auto beschikt.

Aston Martin DBX concept

Ook mensen die een grote limousine willen met een Lagonda-badge zullen bediend worden. Palmer wil twee nieuwe modellen: een concurrent voor de Maybach S600 en een tweede model daar zich daar net onder positioneert.

De volgende jaren krijgen ook de Vanquish en Vantage hun opvolger. Die zullen beide veel componenten gebruiken van de DB11. De Vantage zal de 4.0-liter, twin-turbo AMG V-8 krijgen van Mercedes, dat met Daimler 5 procent van de aandelen bezit in Aston Martin.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités