Polestar geeft je Volvo XC90 421 pk

volvo-xc90-t8_polestar_1

Polestar heeft wat mogen kneden aan de T8 Twin Engine motor van de Volvo XC90. Daardoor ziet die zijn vermogen stijgen naar 421 pk, maar ook het koppel schiet een stukje omhoog.

Want waar de huidige XC90 T8 goed is voor 407 pk en 640 Nm, haalt Polestar er naast de eerder genoemde 421 pk ook nog eens 680 Nm uit. Bestel al maar nieuwe klinkers voor je oprit. Polestar meldt overigens dat het extra vermogen voor een optimalisatie van de T8 zorgt en geen direct effect heeft op de prestaties. Nog steeds in 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u, terwijl je normverbruik op 2,2 l/100 km blijft.

volvo-xc90-t8_polestar

Wat ze dan wel gedaan hebben? De gasrespons werd verbeterd, snelheid en precisie van de automaat werden verfijnd en de algemene loopcultuur van de motor werd geoptimaliseerd. Ook houdt de XC90 T8 nu langer dezelfde versnelling vast wanneer je de bocht ingaat, zodat je niet verrast wordt als de versnellingsbak plots midden in de bocht zou besluiten dat een versnelling'kje lager toch beter zou zijn.

De Polestar Optimalisation is vanaf vandaag te bestellen op je Volvo XC90 T8.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Sven772 14:52
Portrait de Sven772

Als straks de CO2 gebaseerde taks bijgesteld wordt naar het realistisch verbruik en uitstoot, sta je daar schoon met je T8 en andere normhybriden met verbruik van 2.2 liter/100km. Of heb ik het mis? Heeft niet alleen met dit specifieke model te maken. Hybrides zijn meestal groen voor de poen en het blazoen, maar niet om na te doen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités