Willem redde deze Mercedes 190 SL van het verval

mercedes-sl190-barnfind_3

Wat een beetje lef en een hart voor auto's kunnen doen. Willem haalde deze Belgische Mercedes 190 SL uit een vervallen huis en zorgt er nu voor dat we dit prachtmodel weer kunnen bewonderen in al zijn glorie.

Het was een eenvoudig maar uitgebreid bericht in een oldtimergroep op Facebook dat deze restauratie wereldkundig maakte. Op verschillende urbex-websites en fora vind je foto's van verweerde oldtimers terug, achtergelaten in vervallen huizen. Zo ook van deze Mercedes uit 1956. Maar niet iedereen bezoekt urbex-locaties met de bedoeling er prachtige plaatjes te schieten, sommigen willen ook gewoon onderdelen van de huizen of wagens stelen. Ook dat was hier het geval, met als gevolg dat de Benz er op elke nieuwe foto meer en meer zieltogend bijstond.

fotograaf-onbekend-urbex

Dat raakte Willem, die prompt op zoek ging naar de eigenaar van het fabriekspand. Het werd het begin van een reddingsactie met een goede afloop.

"Het betreffende gebouw heb ik door lang speuren kunnen vinden en de eigenares was een eigenzinnige oude weduwe. Via een hele hoop brieven en fotos heb ik haar en haar notaris kunnen overtuigen van mn passie voor oldtimers en overhalen om het wrak te verkopen. Dolgelukkig kreeg ik de toestemming om het wrak te gaan bekijken, dit was ondertussen nog meer leeggeroofd dan voordien te zien op de foto. Het gebouw stond echter volledig op instorten en was een door erfgoed beschermde industrie gebouw.. Dus breken en stutten van de doorgang was niet zonder toestemming.. De muur boven de poort (3m hoog) stond op instorten en helde gevaarlijk af naar de auto, het dak ernaast was al volledig ingestort enkel ,alsof door het lot beslist was het stuk boven de auto blijven hangen... Ik heb 12 jaar ervaring in bouw en constructie maar voor deze klus sloeg ook mijn hartje een paar keer over!"

"Na veel stress en spanning kreeg ik samen met mn vader de poort/muur gestut, en met een kraan de wagen buiten."

Ondertussen staat de 190 SL uit 1956 veilig bij Willem thuis en heeft hij de papieren op orde gekregen.. Na heel wat vrienden en kennissen in de oldtimerwereld aan te spreken heeft Willem een groot deel van de onderdelen kunnen vervangen. Van de gestolen onderdelen is totnogtoe overigens nog geen enkel spoor. Toch is hij nog altijd op zoek naar een aantal stukken. Denk je Willem te kunnen helpen, laat het even weten in de comments.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Jan verschooten 19:58
Portrait de Jan verschooten

Prachtig verhaal Willem.

Het is echt zonde dat die wagen op zo een korte tijd kaalgeplukt is.
Of het urbexers waren die de stukken ontvreemd hebben, dat zullen we helaas nooit weten vrees ik.
Ik heb van deze wagen in der tijd ook foto's gemaakt.
De foto is hier te bekijken http://www.waarisjan.be/urbex#14
Dan zie je hoe die er toen uitzag. Dat was op 1-3-2015.
Echt knap werk! Ik ben echt blij dat je de wagen nieuw leven hebt ingeblazen.

Met vriendelijke groet,

Jan verschooten

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités