Renault Clio R.S. 16 is heet conceptkarretje

renault-clio-rs16_08

We hadden hem al gezien in zijn gelekte outfit, maar dit weekend maakte Renault de volledige specificaties van de Clio R.S. 16 bekend. En daar zitten wat kleine verrassingen tussen.

De eerste verrassing is dat deze Clio R.S. 16 een concept car is, loop dus nog niet direct naar de dealer om hem te bestellen. Wacht echter ook niet te lang, want de geruchten doen nu al de ronde dat er slechts een 500-tal exemplaren zullen gebouwd worden, mocht er een productieversie van komen.

De Clio R.S. 16 is er om de veertigste verjaardag van Renault Sport te vieren. Tegelijk viert de afdeling met deze wagen haar terugkeer naar de F1.

renault-clio-rs16

manueel

Onder de motorkap van deze Clio R.S. 16 geen geblazen 1.6, wel een 2.0 viercilinder met turbo, goed voor 275 pk en 360 Nm. Dat lees je goed, dat is evenveel als bij de uitgaande Mégane R.S. 275 Trophy-R. Niet alleen de motor komt overigens uit dat model, ook de versnellingsbak en het koelsysteem worden overgebouwd. Ook hier heb je het weer goed; er zit een manuele versnellingsbak in het beestje, iets wat de gewone Clio R.S. moet missen. Lawaai krijg je van de Akrapovic-uitlaten.

renault-clio-rs16

Verwacht de Clio R.S. 16 nog niet op de Journées Passion Renault Sport in Spa, de wagen wordt voorgesteld op het Goodwood Festival of Speed in juli.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yvesw 18:50
Portrait de Yvesw

Onze homepage heeft rare kuren ;-) Ga je via de https://autofans-link, dan zal dit niet gebeuren. Onze IT-monkeys zullen het euvel fixen. Tot dan veel leesplezier over de Clio R.S. :-p

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités