BMW bevestigt i8 Roadster, i3 krijgt extra range

bmw-group-annual-acc

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de BMW Group stelde het merk de plannen voor die ze willen gaan uitwerken in de komende jaren. Daar hoort een BMW i8 Roadster bij, maar ook een plug-in hybride MINI.

Veel nieuws was er te rapen op de persconferentie, want BMW laat goed in de plannen kijken. Vooral de iNEXT en iPerformance-afdeling krijgen mooie toekomstperspectieven. BMW wil vanaf dit jaar 7 modellen in het iPerformance-gamma planten. Nu zijn er al de i3 en i8 maar er zouden er dus nog een pak bijkomen. Eentje ervan is de i8 Roadster die je op de foto in zijn conceptvorm kan zien. De i3 krijgt dan weer een uitgebreidere range, sommige bronnen spreken van 'meer dan 200 km' in plaats van de huidige 160 km.

Maar ook MINI mag gaan deelnemen in het elektrische verhaal. Na de elektrische eMINI die eerder als testvoertuig werd bedacht, krijgt MINI er binnenkort een heuse plug-in hybride model bij.

waterstofonderzoek

Niet alleen plug-in hybride en elektrisch rijden krijgt aandacht van BMW. De Duitsers kijken ook naar waterstof als brandstof. De huidige testwagens halen zowat 700 km op één tank. Project i 2.0 gaat dan weer over autonoom rijden, waar BMW een leidersrol in wil gaan spelen.

nieuwe X7

Tijdens dezelfde persconferentie maakte BMW nog bekend dat er een X7 komt. "We will be broadening our model range with the BMW X7", vertelde Krüger, "We are also taking an in-depth look at the additional potential of this highly attractive segment."

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités