Officieel: Volvo V40 facelift

volvo-v40-facelift-2016

Goed, onze eigen render was wat wishful thinking, met veel Polestar- en XC90-invloeden, maar de nieuwe V40 mag er ook wel zijn. Zijn snoet is overigens niet het enige dat veranderde.

Zoals altijd bij een facelift heeft ook Volvo een nieuw setje kleuren klaar. Maar liefst vier nieuwe blauwe kleuren komen het kleurengamma versterken, twee ervan komen vanop andere modellen. Het gaat om Amazon Blue en Denim Blue, Bursting Blue, Mussel Blue en ook het Luminous Sand is een nieuwe kleur.

Volvo introduceert ook het vernieuwde familiegezicht op de V40 en de V40 Cross Country. Daarbij hoort ook het nieuwe Volvo-logo dat ook zijn introductie kende op de XC90. Binnenin plakken ze her en der Cleanzone logo's rond de ventilatieroosters, de Cleanzone technologie filtert de schadelijke stoffen uit de buitenlucht, een technologie waarvoor Volvo al wat awards won.

volvo-v40-facelift-2016

flic

Verder krijgt de V40 ook een nieuwe interieurkleurenstelling en werd het Volvo On Call systeem grondig herwerkt, zodat nu ook Windows 10-smartphone gebruikers kunnen connecteren. Volvo installeert ook een fysieke Flic-knop, waarmee - indien geprogrammeerd - meerdere functies kunnen worden bediend, zoals de deuren vergrendelen of de standkachel activeren.

Al bij al blijven de wijzigingen vrij discreet, op het uiterlijke na. Het hoeft ook niet te ver te gaan, want de V40 is Volvo's bestverkopende model in Europa. Wereldwijd wordt hij enkel voorafgegaan door de XC60.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités