Officieel: Peugeot 2008 facelift

peugeot_2008_facelift_2016

Sinds 2013 verkocht Peugeot maar liefst een half miljoen exemplaren van de 2008. Vandaag is het tijd om de verkoopscijfers een extra boost te geven door middel van een facelift. Eentje die de wagen krachtiger laat ogen.

De facelift geeft de 2008 alvast een krachtiger ogend en meer uitgesproken voorkomen. Of het mooier is, dat mag je zelf beslissen. Binnenin besloot peugeot wat nieuwe technologieën door te voeren; i-Cockpit infotainment systeem met een MirrorLink waardoor je je smartphone kan koppelen, Park Assist om automatisch te parkeren, Active City Brake voor wanneer je even afgeleid bent in de stad...

Verder neemt de facelift de troeven van de pré-facelift eigenlijk gewoon over; zo is er nog altijd de Grip Control-knop (in optie) die je laat instellen op welk terrein je rijdt en je zo de tractiecontrole aanpast naar je noden.

peugeot_2008_facelift_2016

Peugeot biedt de gefacelifte 2008 ook aan met een GT-Line pakket, met 17 duims velgen, zwarte accenten in plaats van het standaard chroom, rode belettering en een sieruitlaat. Ook binnenin zijn er rode accenten, zo is er de rode verlichting van het instrumentenpaneel en krijgen zetels, tapijten en gordels rode stiknaden.

peugeot_2008_facelift_2016

Op vlak van motoren geeft peugeot je keuze uit vijf benzineversies en drie dieselvarianten. De benzinemotoren zijn allemaal 1.2 THP PureTech driecilinders, met vermogens van 82 tot 130 pk. Dieselen doe je met de 1.6 BlueHDi met vermogens van 75 tot 120 pk.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
John 14:06
Portrait de John

Ik blijf het raar vinden, die bult boven de achterdeuren.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités