Kia Niro wil geen kleine acteur zijn

kia-niro_2016

Kia trok vandaag het doek van de Niro op de Chicago Motor Show. De nieuwe crossover van het merk maakt gebruik van hybridetechnologie voor de aandrijving. De vergelijking met Hyundai's Ioniq is niet ver weg.

Want behalve de hybride versie komt er van deze Niro ook een plug-in hybride variant. Maar nu is er eerst een gewone hybride. Die wordt gevoed door een combinatie van een 105 pk sterke 1.6 GDI en een 43 pk sterke elektromotor. De GDI-benzinemotor is overigens specifiek ontwikkeld om te functioneren in een hybride combinatie. Voor de overbrenging zorgt een zestrapsautomaat met dubbele koppeling. Kia heeft het over een verbruik van 4,7 l/100 km.

kia-niro_2016

Voor het design deed Kia beroep op haar designcentra in zowel Californië als Namyang, waardoor hij wat van de twee continenten meekrijgt qua smaak. Het resultaat is een krachtig ogende crossover met korte overhangen. De wielbasis bedraagt 2,7m en komt volledig ten goede aan de passagiers. De bagageruimte werd gemaximaliseerd door het accupakket onder de achterbank te monteren.

kia-niro_2016

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités