Officieel: Mercedes trekt SLK strak tot SLC

mercedes-slc-2016-3

Mercedes heeft net voor het begin van de winter de facelift van de SLK vrijgegeven. Geheel naar analogie met de andere modellen krijgt die nu een nieuwe naam. Ook de snoet is nieuw.

'SLK' was de benaming waarmee Mercedes in 1996 uitpakte voor haar nieuwe kleine roadster. Dat stond voor "Sportlich, Leicht, Kurz", perfect omvattend voor dit model. In 2015 mag de benaming van de Mercedes-familie wat anders, zodat Mercedes de facelift van de SLK aangrijpt om hem om te dopen tot SLC.

Vooraan zien we nieuwe koplampen en een nieuwe bumper, die hem dichter bij grote zus SL laten aanleunen. Ook achteraan werd de bumper aangepast en werd de wagen uitgerust met LED-achterlichten, die verder niet zoveel verschillen van de pre-facelift exemplaren.

mercedes-slc-2016

Binnenin zien we een hertekend instrumentenpaneel en er zitten nieuwe materialen in de catalogus. Het stalen klapdak werd behouden, zodat je nog altijd tot een snelheid van 40 km/u van open naar dicht rijden kan gaan.

nieuwe instapper, nieuwe topper

Onder de kap van de SLC zit als basismotor een SLC 180. Dat is een nieuwe variant in deze SLC, de 1.6 turbo produceert 156 pk en verstookt 5,6l/100 km. In 7,9 seconden rij je van 0 naar 100 km/u, terwijl de top op 226 km/u ligt.

Daarboven staan de SLC 200 met 184 pk en de SLC 300 met 245 pk. Voor beide motoren is de cilinderinhoud gelijk maar verschilt het vermogen. Ook is deze SLC 300 enkel met 9G-Tronic versnellingsbak verkrijgbaar.

mercedes-slc-2016

Sinds een paar jaar voorziet Mercedes ook in diesel voor de SLC, de SLC 250d krijgt een 204 pk sterke 2,1-liter viercilinder dieselmotor onder de kap. Daarmee verbruik je slechts 4,4 l/1àà km volgens Mercedes.

AMG mocht zich ook moeien in de ontwikkeling van een nieuwe topversie. De Mercedes-AMG SLC 43 is een 3.0 V6 met 367 pk en is nieuw in deze wagen. Hij vervangt de 420 pk sterke SLK 55 AMG en laat daarvoor de V8 vallen. Gek genoeg is de nieuwe versie wel sneller met een 0-100 tijd van 4,7 seconden en verbruikt hij met 7,8 l/100 km ook nog eens minder.

mercedes-slc-2016

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Jelle DR 11:03
Portrait de Jelle DR

Kan er echt wel door. Ik had stiekem gehoopt dat die al het potentieel er zou uit halen, wat jammer genoeg niet gelukt is. Qua design vind ik het meer een botox-kuur, het ziet er niet slecht uit, maar je ziet de veroudering echt wel. Ook mocht de middenconsole veel eleganter, het stuur daarentegen vind ik wel geslaagd.

Motorisch ziet het er ook ok uit. Wel benieuwd naar de Amg versie.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités