Abarth keert terug naar WRC met 124 Spider, Abarth 500X in de maak

abarth-124-spider-render_2015_01

Abarth is on a roll. Dat kan je wel zeggen als je ziet dat de Italianen hun verkoop met 50 procent zagen stijgen en dit jaar normaalgezien 10.000 exemplaren verkocht hebben. Dat smaakt naar meer, en meer komt er ook aan.

Het gaat niet zomaar om het zoveelste gerucht, want marketing manager van Abarth Fabrizio Simoni himself verklapte dat Abarth inderdaad aan een eigen opgeklopte versie van de Fiat 500X werkt. Daarbovenop vertelde hij over de komst van een Abarth 124 Spider, die als aangepaste Fiat van de Mazda MX-5 stamt. Abarth zou daarbij gebruik maken van een straffere versie van de 1.4 turbomotor die nu in de Fiat-spider huist.

fiat_500x_abarth_front2

Maar dat is nog niet alles, want Abarth wil ook weer deelnemen aan de WRC rally's en dat i al van de jaren '80 geleden. Opmerkelijk ook, dat Abarth voor de deelname een aangepaste versie van de 124 Spider wil gaan inzetten, cabrio's zijn niet direct gekend voor hun hoge stijfheid.

Wannéér de modellen precies op de markt zullen komen vertelde Simoni niet, maar bij de Italianen is de lanceringsdatum van een nieuw model toch altijd voor interpretatie vatbaar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités