Werkt Ford aan een hardcore Focus RS?

ford-focus-rs-geneve-2015-105

Volgens geruchten uit de UK is Ford hard aan het werk om een limited edition van de Focus RS op de markt te brengen. Volgens de bron zijn ze op dit moment bezig met een marktanalyse alvorens de wagen verder te ontwikkelen.

Geen gek idee, een aparte reeks van de Focus RS. Het heeft Ford bij de vorige RS 500 heel wat aandacht en street cred opgebracht. Dus kan het wel eens interessant worden als ze van deze vierwielaangedreven generatie ook een speciale beperkte reeks maken.

Als die er zou komen, dan heeft de bron over een gewichtsbesparing van 100 kg dankzij het gebruik van carbon fiber reinforced plastic (CFRP), carbon remmen, polycarbonaat ramen en een gestript interieur met minder geluidsisolatie. Klinkt dat als een Renault Mégane RS R26R?

to the max

Motorisch zou er weinig veranderen, aangezien de 2.3 Ecoboost al in de hogere regionen van zijn kunnen zit op dit moment. Het vermogen blijft dan op 350 pk en 440 Nm. Wel zouden een elektronisch slipdifferentieel en een speciale automaat met dubbele koppeling hun intrede doen in de Focus RS. Een datum voor de lancering is er nog niet, over de prijzen zijn dan ook nog geen duidelijkheden maar verwacht niets onder de 50.000 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités