Toyota wil een hot hatch, denkt aan Yaris

toyota_vitz_grmn_turbo_dynamic_front

In een interview met Australische media laat een Toyota-topman in zijn kaarten zien op het autosalon in Tokyo. Hij geeft er toe dat Toyota nood heeft aan een goede hot hatch om de concurrentie zoals de Ford Fiesta ST en Volkswagen Polo GTI bij te houden.

We need a real hot hatch for the Toyota brand,”aldus Tetsuya Tada, Toyota’s chief engineer van de sportwagenafdeling. "Toyota, already announced the comeback to WRC for 2017. Yaris, what do you think about Yaris? I must create a real hot hatch, real hot hatch of Toyota.

Wat we onder de kap mogen terugvinden weten we nog niet. Maar wat er zeker niet onder zal schuilen is een turbo en vierwielaandrijving. Beide zijn niet meer nodig, aldus de Japanner.

Twee jaar geleden lanceerde Toyota de Vitz GRMN (inleidende foto), opzich niet meer dan een uit de kluiten gewassen Yaris. Toen had die een 1.5 turboblok onder de kap met 152 pk en 206 Nm, gekoppeld aan een 5-traps manuele bak.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Wim 14:52
Portrait de Wim

doen!

Fabian 10:15
Portrait de Fabian

De afzetmarkt voor hothatches is voornamelijk europa. En hoe sexy of cool het ook klink om een atmosferische rwd hothatch te hebben is het marketing technisch gezien een achterlijk idee. Mensen die een hothatch zoeken willen een praktische auto die ze dagelijks kunnen gebruiken, niet te duur is, veel pk's heeft, niet te veel verbruikt en veilig is. Daarvoor heb je nu eenmaal een turbo nodig en om de pk's veilig weg te zetten heb je 4wd nodig.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités