Officieel: Kia Cee'd & Pro_Cee'd facelift (2015)

kia-ceed-facelit-2015_01

Kia heeft haar model met de gekste naam voorzien van een facelift. Die frist het uiterlijk van de Cee'd en Pro_Cee'd op en zorgt voor een resem aan nieuwe motoren en technologie onder de kap. Zelfs de GT krijgt motorische aanpassingen.

De Cee'd en Pro_Cee'd hebben Kia geen windeieren gelegd. De Zuid-Koreanen vonden de tijd dan ook rijp om de C-segmenter te voorzien van een opgefrist uiterlijk en nieuwe technologie.

Uiterlijk zal je - zoals het facelifts betaamt - alvast twee keer moeten kijken. Vooraan werd de bumper wat breder uitgesmeerd en krijg je voortaan een chromen lijntje ronde de mistlichten. De typerende Tiger Nose grille krijgt dan weer ander gaas erin. Opzij merken we nieuwe 16- en 17-duims velgen en achteraan is er een nieuw lichtsignatuur voor de LED-achterlichten.

kia-ceed-facelit-2015_01

Stiller

Om het rijcomfort te verbeteren zwierde Kia een hoop geluidsabsorberend materiaal tussen de buiten- en binnenkant. Daardoor zou het opmerkelijk stiller moeten zijn binnenin. Geniet je van die rust, dan kan je verder kijken naar de chromen accenten die zijn toegevoegd in het interieur. Tenslotte kan je vanaf de facelift kiezen voor een bruin interieur.

Aan de driecilinder

Onder de kap vallen de grootste nieuwigheden te vinden. Zo wordt de nieuwe 1.0-liter driecilinder benzine beschikbaar met 100 pk of 120 pk en steevast 172 Nm. Liever een cilindertje meer? Dan stelt Kia nog steeds de 100 pk sterke 1.4 MPI en 128 pk sterke 1.6 GDI ter beschikking.

kia-ceed-facelit-2015_01

En de GT?

De topper van het gamma, de GT, liet Kia ook niet ongemoeid. Daar zouden enkele visuele tweaks zijn toegepast en krijg je voortaan een afgevlakt stuur. Foto's daarvan zijn echter nog niet beschikbaar.

Fijn is de nieuwe turbo voor de krachtbron. Daardoor wekt de 1.6 benzine nog steeds 204 pk op, maar valt er onderin een stuk meer koppel te rapen, aldus Kia. Daardoor zouden hernemingen een stuk vlotter moeten gaan. Vanaf volgende maand valt de facelift te bestellen bij je plaatselijke Kia-dealer.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités