Na 2,7 miljoen testkilometers amper 11 ongelukken met zelfrijdende auto

self-driving-cars.jpeg-0ef3c

Autonome auto's zijn veilig, dat bewijst de programma directeur van Google die er verantwoordelijk is voor het project van zelfrijdende auto's. Na 6 jaar en 2,7 miljoen testkilometers zijn er amper 11 ongelukken gebeurd.

In de afgelopen zes jaar hebben de twintig testwagens van Google 2,7 miljoen testkilometers gereden. Op al die tijd en over al die kilometers zijn er slechts elf ongelukken gebeurd. Opvallend daarbij is dat de autonome auto in geen enkel van de elf ongelukken in fout was. In zes ongevallen werd de testwagen achteraan aangereden omdat de - menselijke - bestuurder niet op tijd kon stoppen. De meeste ongevallen gebeurde aan stoplichten in stadscentra, gelukkig steeds zonder gewonden.

"If you spend enough time on the road, accidents will happen whether you're in a car or a self-driving car," is een terecht opmerking van Google. En als we ze op hun woord mogen geloven en er effectief maar elf ongelukken zijn gebeurd - waar zij nooit in fout waren - dan is de autonome auto vandaag al veiliger dan u en ik achter het stuur.

Ondanks de alweer positieve berichten rond de technologie staan er nog vele duizenden testkilometers op de planning om elke situatie op de baan nog beter te leren inschatten.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
bartelskie 15:37
Portrait de bartelskie

Super wat de verkeersveiligheid betreft
Triest voor de autofan die geniet van het autorijden mocht dit de standaard worden

Quin 23:19
Portrait de Quin

Zo'n wagen voor de dagelijkse spits door te komen, lijkt me wel ideaal.
Ik ben autofan, maar ik beleef al jaren geen plezier meer aan die dagelijkse miserie 's morgens en 's avonds. Ik hou dan wel een plezierauto voor het weekend maar als bedrijfsauto is dit een game-changer.

Grunt 17:29
Portrait de Grunt

Een ongeval per 250,000km? Dat lijkt mij erg veel, de meeste mensen doen toch beter.
Zeker als je bedenkt dat die autonome auto's beperkt zijn tot 40km/u maximum...

Op zich heb ik er geen probleem mee, dit moet je niet zien als vervanging van je persoonlijk vervoer maar als vervanging van openbaar vervoer of juister nog: als vervanging van de taxi...

Adriaan 11:09
Portrait de Adriaan

Als je gaat kijken dat de meerderheid van de ongevallen niet veroorzaakt is door de google auto, maar door de omliggers lijkt me dat niet zo extreem slecht hoor.

Maar ik ben eens in wat cijfer matteriaal gaan duiken, en elke statisticus gaat mij hier terecht neersabelen door mijn zeer kort door de bocht berekeningen, maar in het jaar 2013 is er ongeveer 100 miljard km gereden op de belgische wegen door belgen, tijdens dat jaar zijn er ongeveer 41000 ongevallen gebeurd, wat neerkomt op een ongeval per 2,4 miljoen km. Dusja, je zou kunnen concluderen dat mensen momenteel nog veiliger zijn dan automatische auto's, maar ik denk toch dat als er alleen nog maar automatische auto's rondrijden het ongevallen cijfer heel wat beter zou zijn dan nu vandaag de dag.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités