Live in Genève 2015: DS 5 (facelift) zonder Citroën

citroen-ds5-geneve-2015-100

DS positioneert zich meer en meer als apart automerk. Wat begon bij de DS 3 facelift zet zich nu verder in de DS 5. Een facelift is ook hier het sein om de nieuwe merkidentiteit meer naar voor te duwen.

Uiterlijk verandert de DS 5 vooral in vooraanzicht. De grote contrasterende chromé strips langs de motorkap zijn gebleven, ze moeten de aandacht nu delen met de strip die rond de radiatorgrille zit. Die krijgt aansluiting met de koplampen, waardoor de DS 5 iets moderner oogt, maar ook wat van zijn scherpte kwijtraakt. Achteraan zijn de achterlichten nog altijd de blikvanger, waarbij de LED-strips voor een flow zorgen.

Maar niet alleen het uiterlijk verandert. Ook binnenin werd er gegomd en hertekend. Daardoor oogt het dashboard heel wat opgeruimder en krijgt het multimediasysteem een Mirror Link waardoor je de apps van je smartphone via het scherm in de DS 5 kan bedienen.

Motorisch zijn er ook wat updates, daarbij is de 1.6 THP met 165 pk voorlopig de enige overblijvende benzinemotor in het aanbod, vanaf eind 2015 komt daar nog een THP met 210 pk bij. Daarnaast zijn er nog de BlueHDi 115, BlueHDi 150, BlueHDi 180 en de dieselHybrid 4x4.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités