Officieel: Toyota Avensis krijgt facelift

toyota-avensis-facelift-2015_1

Ter gelegenheid van het salon van Genève zal Toyota het doek van een gefacelifte Avensis halen. Het model gaat intussen al sinds 2009 mee, in Japanse modelloopbaan-termen een eeuwigheid.

Ook de facelift van de Avensis werd ontwikkeld in Europa, met een styling die uit hun RD²-centrum in het zuiden van Frankrijk stamt en een engineering die in het Brusselse werd bijgepunt. Veel meer dan twee afbeeldingen krijgen we voorlopig niet te zien. op die afbeeldingen zien we dat de Avensis een nieuwe neus krijgt, die wat doet denken aan de FCEV Fuel Cell-auto die ze ontwikkelen maar ook gelijkenissen vertoont met de Auris.

Behalve de nieuwe styling kondigt Toyota ook nog een nieuw aanbod aan motoren aan die performanter en efficiënter zullen zijn, al blijven ze daar verder voorlopig vaag over.

Deze facelift zou het moeten uitzingen tot 2018. Sommige bronnen suggereren dat de Avensis-naam nadien geschrapt wordt. Of dat ook betekent dat het D-segment model helemaal verdwijnt bij Toyota in Europa, is nog niet geweten, daarover wordt later een beslissing genomen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités