Officieel: Kia Picanto Facelift (2015)

kia-picanto-facelift-2015_01

Het A-segment is zich in een rotvaart aan het vernieuwen, dus ook Kia kan niet achterblijven. Het Zuid-Koreaanse merk zal daardoor haar Picanto opwaarderen. Een ander woord voor facelift natuurlijk. Eentje die gewag maakt van Euro 6-motoren, betere remmen en nieuwe looks.

Laten we meteen met de looks beginnen. De aanpassingen zijn subtiel doch aanwezig. Zo krimpt vooraan de radiotorgrille wat en zijn de mistlichten voortaan een maatje kleiner. Achteraan zijn de aanpassingen ingrijpender, want de opgewaardeerde achterlichten krijgen visuele hulp van een stoerder achterbumper met diffuser die doorloopt in de mistlichten. Best fraai.

Binnenin zou je dan weer een smak meer chroom krijgen en een centraal geïntegreerd audiosysteem via het AVN-systeem met een 7-duims groot aanraakscherm. Verder kan je optioneel ook een snelheidsregelaar/ begrenzer krijgen. Plaatjes van dat interieur geeft Kia ons vooralsnog niet mee.

kia-picanto-facelift-2015_01

Euro 6

Motorisch werd er nog eens kritisch gekeken naar de 1.0-liter MPI waardoor die voortaan voldoet aan de Euro 6-norm. Ook de remkracht is voortaan beter bij de Picanto. Nu ja, optioneel. Want je kan extra geld zwieren naar voorremmen die 252 millimeter groot zijn (in plaats van 241 mm) waardoor je maar 37 meter nodig hebt om tot stilstand te komen vanaf 100 km/u. Optioneel sterkere remmen, een primeur in het A-segment volgens ons.

Vanaf maart zal de facelift/ het verbeterde model beschikbaar zijn.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités