Stamvader tussen de premières: 1975 BMW 3.0 CSL

bmw_3.0_csl_detroit_1

Tijdens een autosalon kom je op elke stand de nieuwste wagens in het assortiment tegen. Heel vaak zijn ze full option en met zoveel mogelijk nieuwe snufjes. Verbazing dan ook wanneer je bij BMW in Detroit een flinke stap terugzet naar de jaren 70.

Een beetje nostalgie kan nooit geen kwaad moest de Amerikaanse importeur gedacht hebben toen hij deze 3.0 Csl een plek op de stand in Detroit gaf. Nu is deze keuze bewust gemaakt omdat het 40 jaar geleden is dat deze Csl de eerste overwinning behaalde voor de Amerikaanse importeur.

De serieproductie van de Csl heeft plaatsgevonden tussen 1968 en 1975 maar is natuurlijk niets in vergelijking met deze racewagen.

Oud en versleten?

40 jaar oud, maar ook de cijfers van toen liegen er niet om. De 3.2-liter zes-in-lijn was goed voor 344 pk en de latere 3.5-liter was zelfs goed voor 430 pk! Beiden motoren zorgden voor stevige prestaties, want de wagen woog maar 1.100 kg in race-trim.

Het is vooral het statement dat deze wagen op de BMW stand bracht, want dankzij zijn overwinningen in de racewereld werd BMW vanaf toen geassocieerd met "The Ultimate Driving Machine" en dat heeft sindsdien ook over de grote plas geen windeieren gelegd.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités