Hyundai i30 Turbo is Veloster Turbo voor volwassenen

hyundai-i30-turbo-2014_03

Is zo'n Veloster Turbo toch iets té opzichtig voor jou met zijn absurde styling? Dan heeft Hyundai een oplossing klaar. Het lepelt namelijk de 1.6-liter T-GDI met 186 pk in de carrosserie van de i30. Een carrosserie die ze toch niet ongemoeid konden laten.

Wou je een Hyundai Hot Hatch, dan moest je tot voor kort opteren voor de Veloster Turbo. Een - op z'n minst gezegd - redelijk opzichtig gebakje. Hyundai duwt nu die GDI-motor met turbo in de i30 en doopt de wagen - niet geheel onverwacht - om tot i30 Turbo. Met 186 pk en 265 Nm geen cijfers om mee te dingen met de grote jongens zoals de Renault Mégane R.S., maar dat zal ook het doel niet zijn van deze wagen. Bezie hem eerder als een Kia Pro_Cee'd GT-light. Al klinkt dat eigenlijk negatiever dan het is. Want met een sprintje naar de honderd in 8 seconden en een topsnelheid van 219 km/u is het geen traag geval.

Met trainingspak

Net zoals zijn Koreaans broertje, de Pro_Cee'd GT & Cee'd GT krijgt de i30 een strak trainingspak aangetrokken. Dat visualiseert zich in een meer uitgesproken voorbumper met onderspoiler en een diffuser achteraan. Eéntje die gezelschap krijgt van twee uitlaatdempers. Afwerken doet Hyundai met een knap setje lichtmetalen velgen van 18-inch.

hyundai-i30-turbo-2014_03

Onderhuids zorgen de Zuid-Koreanen er dan weer voor dat het geheel een stuk strakker stuurt. Het is te zeggen, de wagen werd ontwikkeld nabij de Nürburgring. Het resultaat is een sportievere ophanging - een beetje vaag, we weten het -, een sneller reagerende stuurinrichting (2,78 omwentelingen) en schijfremmen die een maatje gegroeid zijn tot 300 millimeter vooraan en 280 millimeter achteraan.

O ja, moest je interesse hebben in een Turbo Turbo stationwagen, dan moeten we je teleurstellen. De i30 Turbo komt er alleen als drie- en vijfdeurs.

Derniers articles publiés

Commentaires (6)

Laisser un commentaire
JanMijnBotte 13:19
Portrait de JanMijnBotte

Hebben jullie enig idee wanneer deze in de showroom staat?

JanMijnBotte 18:09
Portrait de JanMijnBotte

Op het Salon heb ik de wagen vergeleken met de Kia C'eed GT, en dan vind ik de Kia toch veel leuker afgewerkt.
De Hyundai viel me eigenlijk wat tegen op het eerste zicht.

Ed 13:19
Portrait de Ed

De turbo is er ook vanaf Maart, ik heb er namelijk 1 besteld en ergens in April zou ik hem hebben.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités