Geen dubbele punten meer in Formule 1 vanaf komend seizoen

f1-rule-changes-2015

Een volledig jaar, zolang heeft de regeling met dubbele punten het uitgehouden in de Formule 1. Een discussiegroep van de FIA besliste zopas om de toekenning van dubbele punten in het kampioenschap niet mee te nemen naar het volgende seizoen. Maar er is nog een andere wijziging.

De dubbele punten waren door Bernie Ecclestone himself bedacht om het kampioenschap wat interessanter te houden naar het einde toe. Dit jaar was het echter van geen invloed op de uitslag en de fans uitten hun ongenoegen over het systeem.

Behalve de dubbele punten-regel zit er ook een ander item niet in het seizoen 2015. Nadat de Safety Car de weg verlaten heeft zal geen zogenaamde standing start plaatsvinden. Dat was een regel die de commissie eerder dit jaar wilde invoeren maar die ze nu na dieper veiligheidsonderzoek niet zal gebruiken.

De beslissing van de commissie over standing starts en dubbele punten moet volgende week nog bekrachtigd worden door de FIA World Motor Sport Council, op dat moment zal de regelgeving voor volgend seizoen bekendgemaakt worden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités