Nu praten we: Toyota GT86 met 400 pk [Video]

toyota-gt86-monstaka

Heb je toevallig een Toyota GT86 in de garage staan en 7.000 euro te spenderen? Dan moet je zeker eens gaan kijken bij Frans tuningsbedrijf Monstaka. Die wringen 400 pk uit de heerlijke boxermotor en brengen de vinnige Japanner in één klap op het niveau van de BMW M4.

Natuurlijk rijdt de GT86/ BRZ heerlijk, maar meer is altijd beter. Dat weten ze bij Toyota ook. En daarvoor bestaan de tuningshuizen. Ditmaal eens geen creatie van over het water, maar wel van onze zuiderburen. De relatief onbekende tuner - voor ons toch - Monstaka haalt dankzij een supercharger van HKS en een hoop andere aanpassingen 400 pk uit de 2-liter boxermotor. Zo maar even een verdubbeling van het aantal pk's.

Onze Franse collega's van Motorsport Magazine stuurden hem over het Magny Cours Club circuit en klokten een tijd van 1:23:75. Ter vergelijking, dat is maar 0,02 seconden trager dan de BMW M4. En geef nu toe, met een prijskaartje van 7.000 euro is de ombouw toch een koopje?

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Rebel 18:44
Portrait de Rebel

Eindelijk! Nog een rolkooi erin en eventueel 5 punts gordels voor de veiligheid.

mmm 21:20
Portrait de mmm

wil ik ook

Grunt 13:09
Portrait de Grunt

Klinkt indrukwekkend, maar ik geloof er geen woord van.

200PK toevoegen aan een 200PK-motor voor €7000?
Dan heb je ten allerminste (naast een supercharger) een volledig nieuw koelsysteem nodig, koppeling (inc -huis), versnellingsbak, aandrijfas, zuigers, krukas, kleppen, inlaatsysteem...
Tenzij je ermee tevreden bent dat je 400PK levert gedurende 7 seconden, natuurlijk.

En met zo'n verschil is het onverantwoord als je dan niet ook de remmen vervangt, koetswerk en ophangingspunten verstevigt enzovoort.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités