Mercedes G-Code: uptown alternatief voor Juke

mercedes-g-code-concept_02

Tot nog toe is de kleinste SUV die je bij de Mercedes-dealer kan bestellen de GLA. Daar komt in de toekomst verandering in. De G-Code is de conceptuele voorbode van een nieuwe mini-SUV in Mercedesland.

Net zoals BMW zoekt Mercedes elke gaatje van de SUV-wereld in te vullen. Na de G-Klasse - a.k.a. de baas der bazen - de gigantische GL, de luxueuze ML, de GLK en de GLA toont het merk met de ster deze G-Code. Een Mercedes made in China. Nu ja, alleszins de vormgeving.

Voor alle Chinezen

Niet geheel onverwachts trouwens dat de Chinese designstudio van Mercedes verantwoordelijk is voor het ontwerp. Chinezen worden namelijk helemaal gek van premium Duits spul op hoge pootjes. Visueel is het echter geen al te Chinees allegaartje - Duitsers blijven Duitsers. We zien alvast een bol lopende achtersteven die afgewerkt wordt met een doorlopende LED-lichtband (zoals op de Coupe SUV) en een voorkant die mooi in tred loopt met de concepts van alle A-modellen die Mercedes in de line-up heeft staan. Specifiek? Kijk hier eens naar...

mercedes-g-code-concept_02

Binnenin is het dan weer futurisme troef. Niet enkel in het design, ook in de functies. Zo hebben de stoelen een scanner die jouw vitale functies meet en afhankelijk daarvan de airco, zetelverwarming en massagefunctie regelt. Nog een stapje verder? Natuurlijk, de airco blaast enkel zuivere lucht de cabine in. In de Chinese hoofdsteden geen slecht idee.

mercedes-g-code-concept_02

Awoert aan MINI

Qua afmetingen loopt de G-code mooi in tred met die hippe Brit van een MINI Countryman en ook wel met de Nissan Juke. Echter zal Mercedes natuurlijk iets hoger willen spelen op de markt. Onderhuids lekkere conceptpraat. Denk dan aan een benzinemotor op waterstof (brandstofcel). Nu kan het avontuur van concept tot realiteit alvast beginnen...

mercedes-g-code-concept_02

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités