Audi R8 Competition is laatste zwanenzang

audi-r8-competition-america_01

De huidige generatie R8 loopt na zo'n 8 jaar op zijn laatste pootjes. Niet getreurd echter, opvolging is verzekerd. En hij zal het toneel ook niet zomaar verlaten. Deze Competition is een gelimiteerd model met 570 pk uit de heerlijk schreeuwende V10.

Voor zijn debuut op het autosalon van Los Angeles toont Audi hun R8 Competition, een laatste tour de force voor de sportwagen van Audi. Achterin de bekende 5.2-liter V10 die voor deze gelegenheid wordt opgepompt tot 570 pk. Sprintje naar de honderd klok je af in 3,2 seconden waarna je doorvliegt tot 320 km/u. Visueel pochen doe je met matte carbon onderdelen zoals de voorspoiler, side blades en spiegelkapjes. Een vaste spoiler achterop maakt het plaatje af.

Loop echter niet meteen naar de Audi-dealer. Buiten dat deze R8 Competition gelimiteerd is tot 60 stuks, zal hij ook enkel in Amerika verkocht worden. Al kan je er prat op gaan dat Audi ook voor Europa nog een speciaal modelletje op til heeft staan. De R8 LMX lijkt ons dan ook maar een zoethoudertje te zijn. Er valt nu eenmaal veel geld te verdienen met zo'n 'gelimiteerde' wagens...

audi-r8-competition-america_01

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Wim 22:00
Portrait de Wim

voelt nog altijd niet verouderd aan!

John 10:06
Portrait de John

Die (extra) richtingaanwijzers maken het wel helemaal af ... (*kuch* NOT)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités