Tesla Model S P85D: 700 pk en AWD

telsa-p85d_02

Om het succes van de Model S te laten duren, heeft Tesla de elektrische sedan een nieuwe variant gegeven. De P85D krijgt dankzij een extra elektromotor vooraan 700 pk én vierwielaandrijving.

Het één heeft natuurlijk met het ander te maken. Tesla plaatst vooraan een elektromotor van 224 pk die de voorwielen aandrijft, achteraan nog steeds de originele elektromotor van 476 pk voor de achterwielen. Het resultaat is een gecombineerde kracht van 700 pk én een aandrijving op alle wielen. Een sprintje naar de honderd klok je daardoor af in 3,2 seconden. Ja, dat las je goed, een elektrische sedan van zo'n 2.239 kg die menig supercar koude rillingen geeft.

Ten koste van de range

In een eerder gesprek met Tesla wisten ze ons al te vertellen dat ze geen heil zagen in meer pk's voor de reguliere modellen. Dat zou namelijk nefast zijn voor de range. Nu, voor dit D-model - het blijft een dieselachtige naam - valt het blijkbaar nog mee. De theoretische range zou van 458 km naar 442 km zakken. Een verschil van 16 km, iets dat je met elektrische wagens snel kan verliezen door even door te trappen.

De verdeling van de kracht over de twee motoren wordt door een systeem in het oog gehouden en is afhankelijk van de grip. Het is dus niet ondenkbaar dat bij gewoon rijden enkel de achterwielen (of voorwielen) worden aangesproken. Het is pas bij volle galop dat beide motoren volop batterij zuigen. En dat ziet er dan trouwens zo uit:

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
GeoBem 10:21
Portrait de GeoBem

De 4wd is ook beschikbaar op de 60 en de 85, als zijnde 60D en 85D.
Zonder de giga performance van de P85D :)

Bram 10:43
Portrait de Bram

700 pk op de wielen en veilig de krant kunnen lezen indien gewenst. Bart De Wever kan zijn chauffeur met zijn Porsche thuislaten en een duim krijgen van de groenen :)

kristof 17:32
Portrait de kristof

Als tesla da kan,versta ik niet waarom al die grote merken autos zo achterlopen en nog geen 300km halen uit hun electrische wagens,heel beschamend,top tesla :)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités