ABT blaast Audi RS5 nieuw leven in

abt_rs5-r_01

'De Audi RS5, wordt die nog gemaakt?' De ringendrager uit Ingolstadt heeft het moeilijk met al dat BMW M4, Lexus RC F en Mercedes C 63 AMG geweld. Tuningshuis ABT probeert terug de aandacht te vestigen op de potente coupé van Audi door hem wat extra peper te geven.

We zouden momenteel niet graag in de schoenen van de RS5 staan. Hoewel hij nog maar vier jaar oud is - ergens al een eeuwigheid in autoland -, deelt hij in grote lijnen de technologie met de Audi A5 die al sinds 2007 meedraait. Daartegenover heb je de gloednieuwe BMW M4 en binnenkort waarschijnlijk een C-Klasse Coupe met AMG-sausje die gewoonweg brand spanking new uitstralen. Meer nog, ook op prestatievlak moet de RS5 de duimen leggen tegenover de turbogeladen M4. Zeker op koppelvlak. ABT probeert die ouderdom wat weg te werken door de RS5 om te toveren tot RS5-R.

abt_rs5-r_01

Kleine vermogensboost

Het blijft echter vrij bescheiden wat de Duitsers uithalen. Zo stijgen de nummertjes van de 4.2-liter V8 van 450 pk en 430 Nm naar 470 pk en 440 Nm. Daardoor sprint de RS5 in 4,3 seconden naar de honderd en blaas je door tot 290 km/u (wegens: geen begrenzer). Hoe miniem de veranderingen onderhuids mogen zijn, het vel van de Coupé krijgt serieus wat oorlogswapens mee. Een nieuwe voorspoiler, stevige schorten en een achtersteven met een knoert van een spoiler. Mooier wordt hij er niet echt op...

abt_rs5-r_01

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Sracerr 13:06
Portrait de Sracerr

Hoe verkrachten we een mooie coupe: ABT!.

Techno Patat 18:28
Portrait de Techno Patat

http://www.autoblog.nl/nieuws/noooo-de-nieuwe-audi-rs5-verliest-zijn-v8-...

Alez, dan kunnen ze in de toekomst mee met de nieuwe V6-jes!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités