Hyundai Genesis wordt M5-rivaal dankzij ARK Performance

hyundai-genesis-ar550_01

Stilaan begint de Hyundai Genesis aan zijn Europees avontuur. In Amerika zijn ze echter al bezig om totale monsters te maken van de luxesedan. Deze Genesis AR550 door ARK Performance krijgt 550 pk en een bodykit om van te kwijlen.

In België associëren we Hyundai Genesis steevast met een coupé - als je de naam al überhaupt kent. Begin dit jaar liet Hyundai echter zien op het autosalon van Genève dat ook de sedanvariant naar onze contreien komt. Een wagen die in 2012 nog Car of the Year won in de Verenigde Staten. Het is dan ook niet gek dat Amerikaans tuningsbedrijf ARK Performance een potentere versie op poten zet voor de SEMA-show in november.

M5-pester

Het doel van de tuners lijkt dan ook duidelijk: BMW M5'jes pesten. Daarvoor gaan ze ver. Zo krijgt de 5-liter V8 (Amerikanen blijven Amerikanen) een Rotrex Supercharger, een nieuw uitlaatsysteem en een opgewaardeerd motormanagement. Het resultaat zijn maar liefst 550 trappelende paarden in het vooronder. Omdat rechtdoor ook maar saai is, werd de gehele ophanging nog eens kritisch bekeken waardoor de sedan beter de hoek om moet gaan. Stopkracht gingen ze halen bij Brembo.

hyundai-genesis-ar550_01

Heerlijke bodykit

Echter is vooral het uiterlijk de aandachtstrekker. Een soort van Infiniti Q50 Eau Rouge die nog een tikkeltje extremer mocht zijn. Van gigantische luchtinlaten tot overdreven uitlaten. Normaal zijn we geen fan van sedans met een uitgesproken bodykit. Steek hier echter minder patserige velgen onder en we zijn helemaal verkocht. Zijn jullie fan?

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités