Spofec modificeert Ghost, zet hem op een berg

rolls-royce-ghost-spofec-tuning_02

We hebben het altijd moeilijk met tuners die zich vergrijpen aan een Rolls-Royce. Anderzijds hebben we een zwak voor heerlijke bergwegen. Spofec weet de gulden middenweg te vinden met hun aangepaste Ghost.

Spofec doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar Novitec hoogstwaarschijnlijk wel. Het is een tuningsgroep - Novitec Rosso, Novitec Torado en Novitec Tridente - die zich vooral vergrijpt aan Italiaans geweld. Nu hebben ze met Spofec ook een afdeling die loos gaat gaan op Rolls-Royces. Deze Ghost is daar het eerste voorbeeld van.

Uiteindelijk moeten we ze zelfs feliciteren. Het geheel ziet er verre van verkeerd uit als we de duistere achterlichten even vergeten. Vooraan een sportievere bumper die daadwerkelijk aerodynamische voordelen heeft en achteraan een sportieve kofferspoiler en dit bumper.

rolls-royce-ghost-spofec-tuning_02

Meer oomph

Gelukkig laten ze de knoert van een V12 niet ongemoeid. Dankzij het N-Tronic V-Spec pakket - klinkt cool, niet? - weten ze tot 709 pk en 979 Nm aan koppel uit de motor te persen. Een sprintje naar de honderd doe je daardoor in 4,4 seconden. Stopkracht komt dan weer van carbon-keramische remschijven en in de bochten kan je genieten van een opgewaardeerde ophanging. De prijs van dit alles? Als je er naar moet vragen kan je het waarschijnlijk niet betalen...

rolls-royce-ghost-spofec-tuning_02
rolls-royce-ghost-spofec-tuning_02

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités