Officieel: Audi TT Roadster (2014)

audi-tt-roadster-2014_01

Begin dit jaar kregen we in Genève nog de gloednieuwe TT Coupé te zien, nu heeft Audi er ook het dak af gezaagd. Klaar om potentiële klanten aan het sparen te brengen voor de lente van volgend jaar.

Het is geen verrassing, deze TT Roadster (of in mensentaal: cabrio). Elke generatie had er ééntje en ook deze rakker doet het met een stoffen dak. Die weet zich in tien seconden te openen of te sluiten. Je hoeft daarvoor niet eens stil te staan, tot een snelheid van 50 km/u kan je de show stelen.

Met nekverwarming

Alle nieuwigheden hebben we eigenlijk hierboven al gezegd. Voor de rest bouwt de Roadster verder op de TT Coupé. Al krijg je bij de dakloze ook nog nekverwarming (optioneel) en een kleine koffer. Want dat dak moet ergens naartoe. Het blijft echter binnen de perken, 25 liter moet je laten vallen waardoor het totaal op 280 liter komt te liggen.

audi-tt-roadster-2014_01

Ook als TT S

Onder de - motor - kap twee motoren. Benzinerijders doen het met de 2.0-liter TFSI die 230 pk en 370 Nm koppel biedt. Dieselaars met een voorliefde voor open wagens komen ook aan hun trekken, Audi voorziet een 2.0-liter TDI Ultra met 184 pk en 380 Nm. Top of the range is de TT S, die neemt de eerder genoemde TFSI maar puurt er 310 pk en 380 Nm uit. Sprintje naar de honderd doe je daarmee in 4,9 seconden. Maar een peulenschil trager dan zijn dichte broertje dankzij de Quattro aandrijving en Magnetic Ride-dempers.

Na het Autosalon van Parijs laat Audi de dakloze TT overwinteren om hem in de lente van volgend jaar voor te stellen.

audi-tt-roadster-2014_01
audi-tt-roadster-2014_01

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités