Deze Lorinser 450 SL Cabriolet is lekker fout

mercedes-sl-450-lorinser_01

Er is iets heerlijks aan een +40 jaar oude Mercedes SL. Dit uniek exemplaar springt er dankzij het bezoekje bij Lorinser enkel nog maar harder uit. De foute jaren 70 ten top!

Vandaag kennen we de SL als de bollige roadster van Mercedes. Bij zijn lancering was het echter een brok vierkante carrosserie op wielen. Hoewel hij daardoor in de jaren negentig extreem onpopulair was, krijgen verzamelaars nu meer een meer respect voor de tank op wielen. Het ziet er zelfs naar uit dat het een stevige klassieker in wording is.

Deze 450 SL, de topper met woeste V8, staat momenteel te koop op een biedingssite en heeft een joker achter de hand. Zo werd hij aangepakt door het Duitse Lorinser. De knalrode SL met dito velgen - inderdaad, een beetje fout - heeft ongeveer elke optie die een succesvolle zakenman in de jaren zeventig nodig had. Denk dan aan een Alpine cd-speler die zomaar twaalf cd's kan inslikken, tien (verstopte) boxen, een telefoon en sportieve rode tellers. Om het geheel af te maken kreeg de wagen een 'subtiele' bodykit.

Op zoek naar een lekker fout koopje uit de jaren 70? Misschien toch maar eens een kijkje gaan nemen. De wagen werd geschat op zo'n 22.500 euro, al kan je hem waarschijnlijk ook iets goedkoper op de kop tikken.

Klik hier voor de advertentie en 66 afbeeldingen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités