Aston Martin Lagonda is geldkoe voor Midden-Oosten

aston-martin-2015-lagonda-2

Dat Aston Martin met een gelimiteerde reeks van de Lagonda komt, dat wist ongeveer elke Autofan op aarde. Al was er nooit een officieel bericht. Tot nu, want het Britse merk heeft een persbericht uitgestuurd over de sedan. Kernwoorden daarin zijn: duur, luxueus, nog duurder en enkel voor het Midden-Oosten.

Volgens Aston Martin komt de Lagonda er enkel maar wegens de 'specifieke vraag van de markt in het Midden-Oosten'. Al gaan ze nog een stapje verder. Zo zal de prijs de 'overdadige exclusiviteit, kwaliteit en luxe' evenaren. In andere woorden: veel te duur voor wat het is.

V18 met 3.000 pk?

Versta ons niet verkeerd, we vinden het best wel van lef getuigen van Aston Martin om een - met de hand gebouwde - sedan te laten maken door hetzelfde team dat ook de One-77 in elkaar stak. Maar het is wel zonde dat ze hem enkel willen gebruiken om enkele extra miljoenen (?) te parkeren op de bankrekening van het merk. Want uit het gehele persbericht krijg je het gevoel dat het ding astronomisch duur gaat worden. Niet omdat er gebruik wordt gemaakt van sterrenstof in de bekleding, tranen van een eenhoorn in het ruitenvloeistofreservoir of een V18 met 3.000 pk, maar wel omdat hij 'exclusief' zal zijn.

Al zijn we van die motor niet geheel zeker. De Britten hebben er namelijk nog met geen woord over gerept. Maar logischerwijs komt de zesliter V12 van de Rapide S in de carrosserie te liggen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités