Officieel: Peugeot 508 krijgt frisse neus

peugeot-508-2014-facelift_01

Vier jaar geleden is het al dat Peugeot de 508 voorstelde als opvolger van de 407 en 607. Dan is het hoog tijd voor een facelift. Die wordt vandaag voorgesteld in Londen en zal voor het grote publiek te zien zijn op het autosalon van Parijs.

De facelift beslaat het hele gamma, van berline over SW tot RXH. Qua looks krijgt de 508 een bottere voorkant, zodat de gapende leeuwenmuil nu helemaal tot het verleden behoort. De koplampen zijn Full LED-exemplaren. De motorkap werd hertekend en de achterbumper werd wat strakker getrokken.

bijgewerkte motorisaties

Natuurlijk is er ook op motorisch vlak wat veranderd. Zo is er de nieuwe 1.6 THP 165 Stop&Start, die de versie met 155 pk komt vervangen. Vanaf nu voldoet de motor aan de Euro6-norm en stoot hij 129 g/km uit. Hij kan ook gekoppeld worden aan een nieuwe generatie van de EAT6, de elektronische versnellingsbak die tegenwoordig beter zijn werk doet. Dieselen doe je met de 2.0 BlueHDi die tegenwoordig 150 of 180 pk voor je klaar heeft staan. De uitstoot bedraagt daarbij 105 of 111 g/km. De HYbrid4-versie is er ook nog steeds, deze dieselhybride stoot 85 g/km uit.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
laurens 17:32
Portrait de laurens

Frans merk die z'n pers-events doet in Londen, gekker moet het niet worden;...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités