Amerikaanse Alfa Romeo 4C is 155 kg zwaarder

20140424-img124267

De 'US Spec' van de Alfa Romeo 4C zal maar liefst 155 kg extra in de weegschaal leggen. Daardoor gaat hij boven de ton aan de overkant van de oceaan.

Afhankelijk hoe je hem weegt (droog of nat) krijgen wij in Europa een Alfa Romeo 4C met een vedergewicht van 925 kg. Amerikanen mogen daar nog eens zo'n 155 kg bij optellen. Nee, de Italiaan heeft zich niet volgepropt bij menig hamburgerkraam, wel moet hij voor de US of A extra veiligheidsvoorzieningen hebben en een stevigere carbon monocoque. Of die Monocoque steviger moet zijn voor de 'iets corpulentere' Amerikanen, is evenwel niet geweten.

Zwaarder, maar goedkoper

Al hebben de Amerikanen weer wel één geluk, de wagen zal er een stuk goedkoper zijn dan in ons Belgenland. Bij ons ben je 51.500 euro kwijt voor het speelgoed met middenmotor, de Amerikanen krijgen hem voor dik 40.000 euro. Dat komt bij ons in de regionen van de Peugeot RCZ R.

Wat zouden jullie het liefst hebben? Een zwaardere, maar 10.000 euro goedkopere 4C, of het vedergewichtje van nu met zijn hoge kostprijs?

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Techno Patat 17:15
Portrait de Techno Patat

Ik heb er nog niet in gereden, maar mezelf kennende liever een ietsje minder spartaanse 1000km wegende toycar! Wat geluidsisolatie, comfy kuipzeteltje en je komt al ver (zowel in kilo's als in comfort helaas!)

Adolf Van Oostende 02:10
Portrait de Adolf Van Oostende

In Amerika moet een auto vele decennia beter bestand zijn tegen een aanrijding tegen beperkte snelheid bvb op een parking .

Daarom hadden de USDM versies vele wagens dikkere en sterkere bumpers bvb VW kever of VW busjes , soms werden er ook nog dikke rubberen blokken op de bumpers gemonteerd bvb bij de Porsche's 911 in de jaren 70 .

tegenwoordig dus ook een zwaardere , dikkere bumperbalk die je vaak niet ziet omdat kunststof bumperschild ze aan 't zicht onttrekt en de wagen er optisch identiek uitziet aan een EUDM model

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités