Wordt Renault Mégane #under8 opvolger van de R26R?

renault-megane-rs-under8-teaser

De Renault Mégane RS gaat eruit met een knal. Om de laatste paar exemplaren in de verf te zetten, wil Renault er nog een speciale editie bovenop gooien. Behalve een teaser hebben wij - onder voorbehoud - de eerste specs.

Dat Renault samenwerkt Akrapovic wist je al uit een eerdere teaser. Ook Ohlins mag meedoen en zorgt voor een specifieke ophanging.

under8

Onze bron meldt verder dat er 200 à 250 exemplaren van gebouwd zullen worden, waarvan er zowat 25 exemplaren naar België zullen komen. Verder zou de RS-R -zoals hij tersluiks wordt genoemd - worden voorgesteld op de Nürburgring, de plaats waar hij het ronderecord van de Seat Leon Cupra wil verbreken. Die legde het record voor voorwielaangedreven auto's op de Nürburgring op een tijd van 7:58:4. De voorstelling gebeurt op 16 juni, waarna de eerste exemplaren in september worden geleverd. Over het vermogen is niets bekend, al zou dat wat meer worden dan de 265 pk uit de Mégane RS Trophy, dankzij de plaatsing van de Akrapovic uitlaat.

exclusiviteit is duur

De prijs van deze finale versie zou tussen de 40.000 en 45.000 euro komen te liggen. Een pak meer dan de prijs van de Megane Trophy dus. Toch kun je dat nuanceren, de Mégane R26R kostte destijds ook al 34.000 euro.

Wij wachten nog op een reactie van Renault Belux over deze informatie.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Rebel 11:48
Portrait de Rebel

Waar kan ik een bestelbon tekenen?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités