Volgende Volkswagen Beetle krijgt kindjes

Net zoals Volkswagen in de jaren '50 modellen ontwikkelde die veel onderdelen met de Kever deelden, zal ook de volgende Beetle een gezinsuitbreiding kennen. De Bulli concept car zou daar een rol in gaan spelen.

Een aantal jaren geleden stelde Volkswagen deze Bulli voor op het salon van Genève. Die wagen zou als vijfdeursmonovolume op de markt kunnen gaan komen, aldus AutoBild.

heel gamma

Maar daar zou het niet bij blijven. In hetzelfde idee zou ook een productieversie van de Beetle Dune Concept het levenslicht kunnen zien. Volkswagen zou deze spin-offs kunnen bouwen omdat ze tegenwoordig met een MQB-platform werken. Dat platform vereenvoudigt het aanpassen en uitwisselen van onderdelen tussen de verschillende modellen. Op die manier kan zelfs 4Motion onder de Beetle geplaatst worden, voor het eerst in een massaproductie Beetle. Kenners weten dat een New Beetle RSI Daar wel al over kon beschikken.

300 pk

Behalve de offroad-Beetle en de MPV-Beetle komen er ook minder ingrijpende nieuwigheden, zoals de 184 pk sterke dieselmotor die we nu al in de Golf GTD terugvinden. Ook de 2.0 TSI met 300 pk van de Golf R kan worden overgeplant, een nieuwe Beetle RSI is dus niet ver weg. De bron heeft het dan over een Beetle met aangepaste daklijn.

toekomstdromen

De nieuwe Beetle wordt echter pas op de markt verwacht tegen 2019, dus in die tijd kan er nog heel wat veranderen. De huidige Beetle is dan ook nog niet zolang op de markt. Maar dromen mag natuurlijk.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités