Toyota GT 86 krijgt 'facelift'

Toyota-GT86-Facelift

Nog nooit was een facelift zo miniem als diegene die Toyota heeft toegepast op hun GT 86. Maar zoals het gezegde gaat: Never change a winning team...

Het wordt er eentje voor de kenners, maar de gefacelifte drifterboy van Toyota herken je aan de antenne. We nemen je niet in de maling. Enige uiterlijke wijziging buiten een nieuwe witte en grijze kleur is de radioantenne die nu in de vorm van een haaienvin op het dak staat. Binnenin kan je vanaf nu ook opteren voor een meer premium carbon dashboardafwerking. Maar geloof ons, premium in de GT 86 is nog steeds een overvloed aan plastic. Niet dat dat erg is, want eigenaars kopen dit scheurijzer dan ook niet om zich te wentelen in premium spul.

Toyota-GT86-Facelift

Scherper stuurgevoel

Gelukkig weten ze dat bij Toyota ook en zijn de grootste veranderingen dan ook terug te vinden onder de carrosserie - al blijf 'groot' relatief. Voor- en achteraan werd de ophanging herbekeken waardoor het geheel strakker opgesteld staat en body-roll nog wat verder wordt teruggedrongen. Het stuurgevoel zou daarbij een tikkeltje scherper worden waardoor op de limiet de chauffeur extra vertrouwen krijgt.

Als je hoopte op wat extra kracht... pech. De viercilinder boxermotor blijft 200 pk en 205 Nm naar de achterwielen sturen. Vanaf de zomer kan je bij de plaatselijke Toyota-dealer een GT 86 met haaienvin bestellen.

Derniers articles publiés

Commentaires (9)

Laisser un commentaire
Techno Patat 13:17
Portrait de Techno Patat

Binnen 40j is da gelijk met de mustangs nu:

Whoah, gij ebt ne 2014 gt86 ofwa? Ik zoek al kweetnie oelang ma kheb uiteindelijk ne 2012 gekocht en omgebouwd...

Tsssss, da doede nie met zo ne classic hé

Ja jong, anders vindje ze nie makkelijk ze :(!

Yvesw 10:55
Portrait de Yvesw

Iets in mij zegt dat die Toyota's het geen 40 jaar gaan volhouden... Iets met hooliganisme elke keer je er in stapt... :-p

Techno Patat 12:01
Portrait de Techno Patat

Waarom denk je dat ze zo lastig te vinden zullen zijn :P?

Yvesw 12:20
Portrait de Yvesw

Touché ;-) Wat ik me trouwens altijd afvraag... stel dat je binnen vijf jaar afgetrapte modellen vindt, zou de tuningscene daar dan massief opspringen waardoor we Need For Speed GT 86's gaan zien op de baan (zoals nu elke Integra Type R)

Techno Patat 12:49
Portrait de Techno Patat

Ik vermoed dat ze meer de Silvia toer opgaan: goejkope driftauto's of net perfecte liefhebbersbakken op de weg... Met een occasionele tunerbak ook vrees ik, maar die zijn er nu ook al :P!

Yvesw 14:09
Portrait de Yvesw

Drifterbakken in België? Ik lolde :-p Eerder 'No Fear' stickers op het achterraam :-)

Techno Patat 14:33
Portrait de Techno Patat

Ik ga met mijnen AMG gans de west-vlaamse driftscene opzetten yo, met mij als DK! Dan is het enkel maar wachten tot Vin Diesel me komt uitdagen :P!

Yvesw 14:52
Portrait de Yvesw

Ja... West-Vlaanderen... daar kan het nog allemaal... Driften tussen de tractoren... :-p

Techno Patat 15:38
Portrait de Techno Patat

Tussen en MET, zie maar die polen met hun Volvo turbo op een traktor :P!

Als jullie nog eens een autofans weekend plannen moet je eens zenden, ik heb een top tip vlak bij de Kemmelberg met heeeeeerlijke wegen ernaar toe, slaapplaats voor genoeg personen en heb ik de heerlijke wegen al vermeld :P?

Een van de voorbije weekends er verbleven: http://www.montezicht.be/nl/ ! De ardennen zijn overrated joh :P!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités