Brabus 850 6.0 Biturbo snelt in 3,1 seconden naar de honderd

Een E-Klasse die amper drie seconden nodig heeft om naar de honderd te snellen, daar zorgt Brabus wel voor. De 850 6.0 Biturbo is een schrikwekkend potente machine geworden.

De E 63 AMG is met zijn 5.5 V8 met twee turbo's al een uitermate potent beest. In zijn topuitvoering snelt de sedan dankzij de 4Matic-vierwielaandrijving, 585 pk en 800 Nm in 3,6 seconden naar de honderd kilometer per uur. Maar meer is altijd beter, volgens Brabus alleszins.

Knoert van een motor

De V8-motor vanuit de E 63 wordt vergroot tot 6-liter dankzij aangepaste zuigers en nokkenas. De turbo's worden vervanger door potentere exemplaren, een sportuitlaat wordt onder de wagen geplaatst en een aangepaste ECU maakt het plaatje af. Het resultaat is een powerhouse die 850 pk en 1.150 Nm weet op te wekken.

Om te zorgen dat de automaat met zeven verzetten niet uit elkaar vliegt bij de minste aanraking van het gaspedaal, wordt hij extra versterkt door Brabus. Standaard worden de achterwielen aangedreven al kan je ook gebruik maken van het 4Matic-systeem. Met die vierwielaandrijving sprint je in 3,1 seconden naar de honderd. Topsnelheid ligt ergens rond de 350 km/u. Al kan je als klant zelf kiezen waar je de limiet instelt.

Bescheiden

Uiterlijk blijft het relatief bescheiden - de lelijke oranje kleur even buiten beschouwing. Brabus bouwt verder op de looks van de AMG-uitvoering en plaats een extra lip onder de voor- en achterbumper. Matte details maken het geheel af al zijn we die, in alle eerlijkheid, wat beu gezien.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Techno Patat 19:05
Portrait de Techno Patat

//EDIT: Geen idee waar mijn hoofd zat, aangepast. Thanx ;-)

En verder: vreselijk subtiel voor Brabus normen! Weinigen gaan hem van een E63 kunnen onderscheiden, en er zijn er al weinig die een E63 van een E200 kunnen onderscheiden :P!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités