Deze bruut staat in Genève: Opel Astra OPC Extreme

opel-astra-opc-extreme-concept-geneva

Collega Pieter was een paar maanden geleden wel te spreken over zijn test met de Astra OPC. Opel doet er nog een schepje bovenop en presenteert op het salon van Genève deze Astra OPC Extreme.

Diens naam is alvast niet gelogen. Je hoeft niet lang te zoeken naar elementen die refereren naar de racewagen waar deze OPC Extreme van afstamt. Die racewagen produceert 300 pk en doet mee aan verscheidene races, waaronder de 24h van de Nurburgring. Opel wil alvast een productieversie van deze OPC Extreme maken en om die wens wat kracht bij te zetten hebben ze deze concept car alvast straatlegaal gemaakt.

De Astra OPC Extreme zal uit koolstofvezel vervaardigd worden en krijgt zespuntsgordels, racestoeltjes en een rolkooi. Daardoor moet hij niet stoerder overkomen, hij moet op die manier vooral belangrijke kilo's verliezen.

Opel maakte bekend deze Astra OPC Extreme in een beperkte oplage te zullen produceren en verkopen. Voor zij die er nu al wild van lopen: wees er snel bij.

astra g coupe x-treme

In 2002 deed Opel het truucje al eens, toen op basis van een Astra G coupé. Die had toen een 4.0 V8 onder de kap met 444 pk. Een sprint naar honderd km/u in vier seconden en een topsnelheid van 300 km/u.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités