Citroën DS3 Cabrio Racing eindelijk officieel

Citroën-DS3-Cabrio-Racing

Te midden van de zomer toonde Citroën ons de DS3 Cabrio Racing Concept. Een cabriovariant van de DS3 Racing die eigenlijk zo in productie kon. En ziehier, met de laatste zonneschijn van 2013 laat Citroën de wagen op ons los.

Uiterlijk was hij natuurlijk al lang geen verrassing meer. Tegenover zijn conceptversie verliest de productieversie de roze streep op de bumper vooraan en de chromen spiegels. Verder ziet het ding er even gemeen uit als de concept met de nodige carbon, 18" velgen en de stevige uitlaatjes achteraan.

Hete Hatch

In totaal zou de cabrio maar 25 kg meer mogen wegen de dan reguliere DS3 Racing. Onder de kap ligt de 1.6 benzinemotor met 207 pk en 275 Nm die Citroën Racing ook al prepareerde voor de DS3 Racing met vast dak. Het Franse merkt pocht met een gemiddeld verbruik van 6.4 l/100km en een sprintje naar de honderd in 6.5 seconden.

Vanaf 2 januari volgend jaar zou je er ééntje kunnen bestellen. De snelle kopers zouden al eind die maand over hun wagen beschikken. Citroën zwijgt wel in alle talen over de prijs. Wij gokken op een 32.000 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités