Tuning: GloRyder, want je velgen willen ook wat

gloryder

Snel! nog maar 19 dagen de tijd om dit kickstarter project te "backen" zoals dat heet. De glorider vervangt je centercap en zorgt voor een speciaal effect. Toegegeven het product is mooi afgewerkt maar of het een smaakvolle verbetering is... wat denk jij?

Een klein toestelletje, voorlopig nog op batterijkracht, dat met enkele felle LED's je wagen in de kijk zet. We zien er ongetwijfeld een markt voor. Auto5 waarschijnlijk ook. De GloRyder is voorzien van een microprocessor met bluetooth en smarthphone ondersteuning. Zo kan je binnenkort één van de vele kleuren selecteren op een handige manier. De fans van opzichtige mod's tasten diep in het buideltje, zo haalden de uitvinders via kickstarter al bijna 9.000 $ op bij slechts 18 backers. Goed voor 8% van het gewenste bedrag. Is het bedrag niet vollledig gebacked dan betaald er niemand en zullen de GloRyder-uitvinders hun geld elders moeten zoeken.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Dequal 20:04
Portrait de Dequal

Marginaaaal.

Techno Patat 21:59
Portrait de Techno Patat

Ik zie potentieel, maar het moet subtieler!

Cliff Haerden 14:13
Portrait de Cliff Haerden

Op zich vind ik dat allemaal wel grappig maar toch paar bedenkingen. Ik snap al niet waarom ze niet gewoon een vervangend kapje kunnen maken in plaats van zo veel stappen om het te monteren. Dat die generator is volgens mij niet eens echt nodig 4 ledjes verbruikt echt bijna niets. Ledjes verbruiken 0.02 ampere zeker rood oranje en groen kan heel erg zuinig als je gaat naar bv low current leds ... dan kom je op 0.002 ampere! Rode SMD's werken op 1.1 volt pak dat je er 4 hebt zit je op 4 x 0.002 ampere (parallel met voorschakelweerstandje kan dat perfect op 1.5 volt cell. Pak dat we uit komen op 0.01 ampere. Een standaard AA batterij levert 1.5 volt. Alcalines leveren 2.5 ampere. De leds kunnen dus omgerekend 173 uur blijven branden :) met een schemer sensortje is het dus 1 keer per jaar AAtje vervangen :) eventueel zonnecelletjes of zo in het plaatje. Andere optie is zoals bv vroeger de spinners ... bij stoppen generatortje laten door draaien. Dat lijkt me stukken praktischer. Dit ding is natuurlijk wel geavanceerder met kleurkes en controller.

Of ik het cool vind ben ik niet echt uit :) Ergens vind ik het wel een leuk concept zegt het kleine kind in mij. De grootste vraag die ik heb ... mag dit legaal in Belgie. Volgens mij niet hoor!

Ik heb in Engeland iemand gezien die had zijn velgjes in glow-in-the dark verf gedaan dat was ook een leuk idee :) die lichten dan ook op en bv de warmte generatie bij remmen zorgt ook voor glow effect ...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités