Live op de IAA 2013: Opel Insignia facelift

 opel-insignia-iaa

Opels grootste model gaat alweer enkele jaren mee en dan is het traditioneel tijd voor een facelift. Tegenwoordig houdt dat in dat de LED-verlichting verfijnd wordt. Opel introduceert ook een aantal nieuwe motoren.

De koplampen en achterlichten krijgen bij een facelift vaak de meeste aandacht. Dat is hier niet anders. De boemerangvorm wordt ook in de achterlichten aangebracht, terwijl de LED-accenten in de koplampen tegenwoordig wat zuiverder ogen. Maar Opel heeft ook niet stilgestaan op technologisch vlak. De SIDI-motoren staan in bloei en de eerste SIDI-motor die we onder de kap van de Insignia zien is de 2.0 SIDI turbo met 250 pk.

Ook is er een 1.6 SIDI turbomotor met 170 pk. De 2.0 CDTI krijgt nu 120 of 140 pk. Andere varianten van de SIDI-motoren zien we terug bij de Cascada en de Zafira Tourer op deze stand. Ook in het interieur een aantal wijzigingen, waarvan de touchpad net naast de elektronische handrem de opvallendste moet zijn. Met die touchpad bedien je de vernieuwde infotainment console.

 opel-insignia-iaa

Tenslotte werd ook de volledige rijervaring verbeterd. De chauffeur kan nu genieten van een verbeterde ophanging en demping. Daarmee moet de Insignia er weer een aantal jaren tegen kunnen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités