Hommage aan 10 jaar Rumble-Bee

2014-ram-rumble-bee

In 2003 bouwde Dodge een Ram om tot Rumble Bee, een pickup-broertje voor Bumble Bee maar eerder geïnspireerd op de Super Bee's uit eind jaren '60. Tien jaar later doen ze dat nog eens dunnetjes over en ook nu is geel weer de carrosseriekleur.

Dat geel - Drone Yellow voor de kenners - is typerend voor de Rumble Bee, die verder wordt uitgerust met Mopar-onderdelen. Behalve dat en wat stickers op de carrosserie blijft de Ram R/T 1500 nagenoeg ongewijzigd. De marketeers plaatsten er nog 24 inch grote wielen onder en de ophanging wordt 4,5 cm ingekort. De uitlaatkleppen kunnen ook aangepast worden, zodat de buurt je nòg beter hoort thuiskomen.

geel gestikt

Binnenin vinden we her en der Rumble Bee en Ram-logo's en de stiksels contrasteren met de rest van het interieur. Opvallend is de gele schakelknop van de achttrapsautomaat met de bij erop, die desgewenst oplicht. Onder de motorkap blijft alles ongewijzigd, een 5.7 HEMI V8 met 395 pk blijft daar gehuisvest, al krijgt hij wel een nieuwe luchtfilter mee.

2014-ram-rumble-bee

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Yvesw 11:24
Portrait de Yvesw

Als je gezegd had dat dit die Rumble-Bee van tien jaar geleden was op de foto's, dan had ik het ook nog geloofd. Evolutie wut? :-)

Anderzijds is het stiekem wel een strak ding....

Techno Patat 12:54
Portrait de Techno Patat

Ik zie ook weinig verschil ze :o? Hier in Tielt rijdt er wel een Rumble Bee rond en die kun je in 1 zin samenvatten: klinkt enorm vet! Dat is echt het enige dat me aanspreekt aan die auto, het geluid! Maar als je dan moet bezien wat voor draaikolk er in de benzinetank zit pas ik er toch voor :p!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités