Speelt Opel ADAM OPC voor het eerst buiten?

Opel-Adam-OPC-Prototype

Enkele fotografen wisten wel een heel aparte Adam vast te leggen op de gevoelige plaat. De grote meerderheid van het internet heeft het over de kleine rakker met nieuwe SIDI driecilinder, wij denken dat er meer aan de hand is.

Als het van ons scherp oog afhangt, dan hebben we hier de eerste beelden in handen van de ADAM OPC die niet OPC zal heten (niet onze woorden, wel die van Opel).

Want waarom zou Opel een gecamoufleerd model de wereld in sturen om een nieuwe kleine motor te testen? Die past met gemak in een gewone ADAM.

Opel-Adam-OPC-Prototype

OPC-onderdelen

Het gespot model heeft trouwens kenmerken die wel heel hard doen denken aan een sportieve variant. Kijk naar het luchtgat in de voorbumper achter de nummerplaat en de afgeplakte lichten - donkere of carbon accenten iemand? De grootse hint vinden we echter achter de - toevallige - OPC-velgen, remschijven voor en achter met blauwe remklauwen. Geen enkel huidig model van de ADAM heeft remschijven achteraan, en al zeker niet met blauwe remklauwen.

Opel-Adam-OPC-Prototype

1.4 benzine met 160 pk

Het enige wat we niet weten is wat er onder die motorkap zit. Al wisten we uit het verleden al dat dit naar waarschijnlijkheid de 1.4 Turbo zou zijn met zo'n 160 pk.

Wat denken jullie? Hebben we hier te maken met de - door ons benoemde - Opel Vlam? Of testen ze hier gewoon hun nieuwe 1.0 driecilinder met nog steeds een stevige 115 pk?

Hoe wij nog steeds denken dat de ADAM VLAM er komt uit te zien:

ADAM-OPC-Render

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Sjaak 10:19
Portrait de Sjaak

Misschien gewoon een engine test? 1.4 turbo vs 1.6 turbo uit de Astra, welke past beter bij de Adam?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités