Octavia RS is snelste Skoda uit de geschiedenis

2013 Skoda Octavia RS

Eat your heart out, Ford Focus ST Clipper, want hier is de Skoda Octavia vRS, ook beschikbaar als Combi. Deze generatie is weer een stukje sneller dan de vorige.

Met 220 pk voor de 2.0 TFSI benzineversie heeft hij dezelfde genen als de Golf GTI van moederbedrijf Volkswagen. De vRS komt er echter ook als diesel, waarbij hij de krachtigste versie uit de 2.0 TDI rekken neemt, eentje met 184 pk. De topsnelheid ligt op 248 km/u, 6 km/u sneller dan de tweede generatie Octavia RS. De benzineversie haalt in combinatie met een manuele bak de 0-100 km/u in 6,8 seconden, de dieselversie doet het in 8,1 seconden. Die manuele zesversnellingsbak is standaard, als optie wordt een DSG-bak aangeboden. Start/Stop doet haar intrede, waardoor de nieuwe vRS 19 procent minder verbruikt dan de vorige generatie.

2013 Skoda Octavia RS

Onderscheid

Onder een sportief model kan een sportophanging niet ontbreken, dus biedt Skoda deze standaard aan en doet er zelfs een XDS elektronisch differentieel bovenop. Een nieuwe grille, luchthappers in de voorbumper, een zwarte diffusor en trapezoïdale uitlaten zorgen ervoor dat je een Octavia RS kan onderscheiden van een gewone Octavia. De koplampen krijgen verder ook geïntegreerde LED-lampjes en bi-xenonverlichting, terwijl ook achteraan gebruik wordt gemaakt van LED-verlichting. Voor de wielen zijn er keuzes beschikbaar in 17, 18 of 19 inch, de remklauwen worden rood geschilderd.

Wie de Skoda Octavia RS bestuurt merkt de sportzetels op en ziet ook een lederen sportstuur, RVS pedalen en afwerkplaten en een aangepast instrumentenpaneel met vRS-logo.

2013 Skoda Octavia RS

De Skoda Octavia RS wordt aan het publiek getoond op het Goodwood Festival of Speed, je kan je volgende maand geen betere plek bedenken om heen te gaan.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Yannick 09:03
Portrait de Yannick

stijlvolle slee! skoda is goed bezig :-)

Wim 10:49
Portrait de Wim

echt zeer dikke bak

Carlos 11:57
Portrait de Carlos

TOPPER toch wel! Helemaal fan van de break versie!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités