Volkswagen stopt rechtzaak tegen Suzuki rond GTI-badge

suzuki swift

Af en toe verliezen de Duitsers ook. Volkswagen werd op de vingers getikt door de Europese Commissie en ziet Suzuki vrijuit gaan inzake het gebruik van de GTI-badge.

In 2004 liep niet alles op rollen tussen Volkswagen en Suzuki. Toen ging Volkswagen namelijk in beroep tegen een toezegging om de naam GTi te laten gebruiken door Suzuki. Die naam hebben ze tot vandaag in eigendom voor de Swift GTI. Sindsdien wijzigden er echter een aantal zaken, Volkswagen nam twee jaar geleden een aandeel in Suzuki en deed dat intussen weer van de hand in maart van dit jaar. En net op dat moment kwam er een uitspraak rond het gebruik van de GTI-badge.

Nu blijkt dat Volkswagen die strijd een aantal weken geleden heeft opgegeven. Enerzijds omdat het allicht belachelijk veel geld begon te kosten en anderzijds omdat de Europese Commissie de Duitsers ongelijk gaf. Zij stellen dat de consument zich niet kan vergissen tussen een Golf GTI en Swift GTI omwille van die badge. Gelijk hebben ze.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Yvesw 19:47
Portrait de Yvesw

Euhm... Swift GTI? Dat ding wordt toch al jaren niet meer gemaakt? Het gebakje heet toch momenteel Sport? Of mis ik iets?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités